Jamsessies

Jammen in Cafe Sport is een begrip onder de Lelystadse muzikanten.
Al jaren word er 1 x per maand alles uit de kast gehaald om een
geweldige avond muziek neer te zetten voor zowel publiek als muzikanten. Doorgaans op de 1e zaterdag van de maand. Uitzonderingen op die regel worden ruim van te voren doorgegeven in de media en multimedia. Het streven is om iedereen aan bod te laten komen, jong, oud, ervaren, onervaren. Met covers van artiesten maar ook met eigen werk.

Wat apparatuur betreft is er het nodige geinvesteerd en hetgeen maandelijks word opgebouwd is bandwaardig materiaal.
Hetgeen niet betekend dat er geen verbeteringen meer worden aangebracht, waar nodig. Het geluid word verzorgd door een vaste geluidsman en die zorgt ook dat alle muzikanten aan bod komen en tijdig hun plek krijgen. Bij voldoende muzikanten is het onderling rouleren ook iets dat door de afdeling geluid word geregeld.

Dat er zo nu en dan ook muzikanten van buiten Lelystad komen jammen, maakt duidelijk dat de positieve sfeer en professionele aanpak van het geluid reclame maakt. Voor gitaristen / bassisten staat er versterking. Voor toetsen spelers een aansluiting die direct over de PA gaat Voor drummers staat er een volledig drumstel. Ook aan de zangers en zangeressen is gedacht. 3 microfoons maken deel uit van de vaste opstelling. Muzikanten die bijvoorbeeld met congas of blaasinstrumenten langs komen, krijgen ook hun eigen plek en versterking via de geluidsinstallatie.

Soms is er sprake van een thema avond bijv. Nederlandstalig of Halloween.
Dit geeft een extra dimensie aan een jam en zorgt voor variatie. De leuke kant van jammen is het onverwachte, nooit precies weten wat er die avond nou weer gespeeld word. Maar een feestje word het altijd. Mede dankzij de mix van, enthousiast publiek en muzikanten. Dat in combinatie met hapjes en drankjes van het team van Sport zorgt voor een geweldige avond !

Elke EERSTE zaterdag van de maand!!
>> Voor meer Video's <<